Vinkit wanhoihin

Vanhojentanssiaiset ovat monelle elämän tärkeimpiä kokemuksia. Siksi niihin valmistautuminen koetaan mielekkäänä ja valmistautumiseen käytetään usein runsaasti aikaa. Omaa mekkoa etsitään esimerkiksi jo kaks vuotta aiemmin. Mariellen sivuilta saat muutaman hyödyllisen vinkin omiin wanhoihisi.

VARAA KAUNISTAUTUMISAIKASI AJOISSA! Moni tyttö on hyvissä ajoin liikkeellä vanhojentanssiensa suhteen, joten kampaamoajat menevät nopeasti samoin kuin ajat meikkaajalle. Jos tahdot myös rakennekynsiä tai ripsienlaittoa, varaa nekin hyvissä ajoin. Älä kuitenkaan varaa kaikkea samalle päivälle, sillä kynnet kannattaa ottaa esimerkiksi hieman aiemmin. Myös ripset kannattaa laitattaa tai huoltaa aiemmin samalla viikolla. Microblading hoidot kannattaa hoitaa vielä aiemmin, jotta ihon punoitus laskee. Lisää tietoa järkevistä ajoista saat tiedustelemalla kauneushoitoloista. Huomioi, että rusketukset purkista pilaavat pukusi, joten niitä kannattaa välttää. Jos haluat kuitenkin purkkirusketusta, tee se hyvissä ajoin jotta se ei tahrisi ihan niin paljon pukuasi.

KAMPAAJA? Välttääksesi omaa stressiäsi, kannattaa hankkia kampaaja tai joku muu sukulainen tai tuttava tekemään kampaus. Voit myös kysellä läheisiltä ammattikouluilta opiskelijoita tekemään kampauksia - he tekevät varmasti mielellään. Pyydä koekampaus, jonne varaa kuva muutamasta haluamastasi kampauksesta. Kaunis kampaus ei välttämättä sovi esimerkiksi hiuslaatuusi, joten varaa siksi useampi kuva itseäsi miellyttävistä kampauksista. Näin kampaajan on helpompi suunnitella toiveittesi mukainen kampaus ja yhdistellä eri kampauksista elementtejä. Varmista selustasi katsomalla tai kysymällä tutuistasi kampaajaa varalle, jos kampaajasi sairastuu esimerkiksi edellisenä iltana. Valitse kampaajalle paita, jonka saa helposti pois nuhrimatta kampausta.

  • Lue lisää vinkkejä kampaajasta Blackout hairin sivuilta tästä

 

MEIKKAAJA? Myös meikkaajalla käyminen helpottaa stressiäsi, jolloin ammattilainen hoitaa meikkauksen puolestasi. Edullisia ratkaisuja kannattaa kysellä myös paikallisista ammattikouluista. He tarvitsevat usein meikattavia kasvoja, jotta voivat hioa taitojaan. Voit kysyä meikkaajaksi myös tuttuasi,  jos olet vähänkään epävarma onnistutko meikkaamaan itse. Voit myös katsella varmuuden vuoksi meikkaajaa, mikäli omasi sairastuu esimerkiksi edellisenä iltana.  Meikkaukseen mennessä kannattaa valita paita, joka on helppo ottaa pois meikkauksen jälkeen tuhrimatta meikkiä. 

SYÖ & JUO Vaikka sinua jännittää, muista syödä sinä päivänä aamiainen ja lounas. Ennen tansseja ei kannata syödä kovinkaan tukevasti vaan esimerkiksi kevyt smoothie ja pari palaa suklaata auttavat sinua pärjäämään. Kovinkaan turvottavia ruokia kannattaa välttää, jotta tanssiminen on mieleisempää. Sen sijaan älä jätä syömättä, sillä se tekee olosta velton ja väsyneen. Ota mukaasi närästyslääkettä ja kipulääkettä - ihan varmuuden vuoksi.

VALMISTAUTUMINEN Saavu ajoissa kampaajalle ja meikkaajalle. Ole ajoissa myös vanhojentanssien ensi-illassa. Rentoudu ja kertaa mielessäsi halutessasi tanssiaskeleita. Pyydä joku auttamaan mekko päällesi jos sinulla on nyörit. Niiden kanssa aikaa menee usein kauemmin, joten varaa aikaa nyöritykseen. Varsinkin muhkeampi mekko kannattaa pukea vasta paikan päällä mikäli se on mahdollista, erityisesti, jos pelkäät että tahrit mekon. Pastellisävyt ja iltapuvut likaantuvat herkästi esimerkiksi jäädessään auton oven väliin. Älä kuitenkaan jännitä kohtuuttomasti tansseja, hyvin se sujuu!

   © 2018 by Marielle juhlapuvut.   Kuvien tekijänoikeudet.

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle